Yrityksemme tarjoaa liiketoiminnan kehittämistä – siis mitä? Liiketoiminnan kehittäminen on lyhykäisyydessään ratkaisujen toimittamista asiakkaan liiketoiminnallisiin tarpeisiin. Pääsääntöisesti tämä tarve on saada entistä enemmän tulosta jäämään viivan alle. Suurin osa yrittäjistä puristaa tähän tavoitteeseen omin voimin, omin ideoin, omalla ydinliiketoiminnallaan. Kuitenkin jossain vaiheessa voi tulla stoppi, liikevoitto ei enää kasva tai ideat ovat päässeet loppumaan. Voi myös olla, että omat ideat yrityksen toiminnan kehittämiseksi ovat hyviä, mutta kilpailijoilla on vielä parempia tai he saavat toteutettua ne huomattavasti paremmin.

Mikä neuvoksi?

 

 1. Mitkä ovat yrityksenne tavoitteet

  Ennen varsinaisten ratkaisuiden miettimistä on hyvä palauttaa mieleen yritystoiminnan varsinaiset tavoitteet, esimerkiksi liikevaihdon, asiakaskannan, kilpailutilanteen yms. osalta, sekä toiminta-ajatukset/keinot tavoitteiden saavuttamiseksi. 

 2. Mikä on yrityksesi tilanne

  Mikä on yrityksesi tilanne tällä hetkellä asetettujen tavoitteiden suhteen, onko tavoitteita pyritty saavuttamaan suunnitelmallisesti? Millainen on yrityksenne taloudellinen tilanne, yleinen tilanne toimialalla, markkinoilla tai kilpailijoiden parissa?  Tarkastele yrityksesi tilannetta useasta näkökulmasta saadaksesi kattavan kokonaiskuvan nykytilanteesta.

 3. Ovatko yrityksesi tavoitteet/keinot tilanteen mukaisia

  Kun sinulla on kokonaiskuva yrityksesi tämän hetkisestä tilanteesta, tulee tämän jälkeen arvioida tavoitteiden/keinojen tilanteenmukaisuutta. Ovatko aiemmin asettamanne tavoitteet tässä tilanteessa hyviä tavoitteita? Mikäli tavoitteet ovat edelleen relevantteja, ovatko keinot tässä tilanteessa edelleen oikeita keinoja tavoitteiden saavuttamiseksi? 

 4. Uusien tavoitteiden/keinojen miettiminen

  Tämä on hyvä aloittaa esimerkiksi tarkastelemalla kiinnostavien tai menestyvien kilpailijoiden toimintaa – onko heillä jotain hyviä toimintatapoja/ajatuksia mitä minulla ei ole? Mitä he voisivat tehdä paremmin, mitä asiakas voisi vielä haluta heiltä?

 5. Minulla on kaikki kunnossa

  Vaikka yritykselläsi olisi kaikki tällä hetkellä mallillaan, niin voivatko asiat kuitenkin olla aina pikkuisen paremmin? Oman yrityksen tilanteen tarkasteleminen ja siihen liittyvä ideointi on harvemmin hukkasijoitus, vaikkei miettimällä uusia ajatuksia heräisikään.

 

Edellä mainitut viisi vinkkiä auttavat pääsemään sinua alkuun kun haluat miettiä ratkaisuja yrityksesi liiketoiminnan kehittämiseksi. Mikäli kuitenkin oma aika tai muut resurssit eivät riitä ja aihe vaikuttaa mielenkiintoiselta, niin ota yhteyttä Simoon ja katsotaan mitä voisimme teidän hyväksi tehdä! Yhteydenotto ja tarjouksen pyytäminen ei maksa sinulle mitään, jotenka laitahan meille pyyntöä tulemaan klikkaamalla olevasta linkistä. 

KLIKKAA TÄSTÄ ja ota yhteyttä!