Hei, olemme Leafnet Studio Oy, suomalais-australialainen suunnittelutiimi. Yrityksemme koostuu kahdesta henkilöstä: Akseli Väisäsestä ja Jake Carringtonista. 

Jake saapui Suomeen ensimmäisen kerran jo vuonna 2009 ja tapasin hänet ensimmäisen kerran vuoden 2010 keväällä. Vuodet vierähtivät. Jake palasi Australiaan työskentelemään ja minä ehdin kouluttautua vuosien aikana medianomiksi. Tapasimme jälleen vuonna 2015 ja huomasimme, että työskentelimme samalla alalla. Molemmat olivat pohtineet tuolloin yrittäjyyttä, koska intohimoa alaa kohtaan löytyi suunnattomasti.

 

Nyt yritys on pystyssä ja pyöritämme tätä putiikkia kahden hengen voimin. Yrityksen pyörittäminen tuo vastaan haasteita, mutta niistä selviää tahdonvoimalla ja sitkeällä jaksamisella. Haasteet tuovat yrittäjän arkeen jännitystä. Pidämme siitä, koska  yksinkertaisuuteen kyllästyy nopeasti. Suurin haasteemme on iskeä ihmisten tietoisuuteen. Tällä alalla referenssit ja tulokset puhuvat puolestaan, mutta nuorella toimijalla niitä ei ole kertynyt vielä rutkasti, mutta ammattitaitoa löytyy sitäkin enemmän. Mainos- tai digitoimiston valinta on yrityksen liiketoiminnan kannalta tärkeä asia. Tarvitaan kumppani, joka on vielä pystyssä vuosien päästä ja heidän tulee tietää asiakkaiden tarpeet sekä heidän liiketoimintansa haasteet. Kuten aikaisemmin jo mainitsin: me nautimme haasteista.

 

Profiloimme yrityksemme mainostoimistoksi, koska tuotamme palveluita mainonnan ja markkinoinnin tarpeisiin. Muista alueen mainostoimistoalan yrityksistä poikkeamme tarjoamalla käyttöliittymäsuunnittelua sekä käytettävyyden suunnittelua sovelluksiin ja ohjelmistoihin. Käyttöliittymä on ikkuna, jonka kautta kuluttaja kokee palvelusi tai verkkosivusi. Tuotteen käytettävyyden tulee olla yhtä sujuvaa kuin päivittäistavarakaupan kassa. Lastaat tuotteet hihnalla, maksat tuotteet ja keräät ne lopulta pussiin. Loistava koodikaan ei pelasta palvelua, jonka käytettävyys sakkaa. Käytettävyyden suunnittelu vaatii ajatustyötä sekä raudanlujaa testausta. Erinomainen käytettävyys maksaa itsensä takaisin asiakastyytyväisyytenä. Samalla kehittyy myös kuluttajan brändimielikuva yrityksestä. Tulevaisuudessa haluamme tarjota asiakkaidemme tuotteille käytettävyyden suunnittelua, ja samalla hiomme käyttöliittymän pikselit näyttävämmäksi kokonaisuudeksi.

 

Yrityksen perustaminen oli yllättävän helppo prosessi, mutta yrityksen pyörittäminen vaatii intohimoa sekä asiantuntijoiden apua. Olemme käyttäneet Konnektorin palveluita yrityksemme perustamisesta lähtien. He ovat auttaneet yritystämme mm. taloushallinnon sekä asiakirjojen pyörittelyssä. Konnektorin miehet ovat timanttinen tehotiimi, joka loistaa joustavuudellaan, ja heiltä löytyy vastaukset monenlaisiin kysymyksiin